IndexPortalKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Roles

Ga naar beneden 
AuteurBericht
William
Admin
avatar

Aantal berichten : 313
Punten : 346
Leeftijd : 24
Woonplaats : Neverland~

Character
Naam: William
Leeftijd: 22
Aandoening: Alcohol verslaafd

BerichtOnderwerp: Roles   do mei 31, 2012 4:57 am

Zoals je in de uitleg gelezen hebt, heb je de keuze uit meerdere soorten rollen in dit spel.
Hieronder volgt een korte uitleg over elke rol die je kunt spelen:

Patiënt
De kans dat je een patiënt speelt is het allergrootste. Als je een patiënt speelt houdt dat in dat je naar Sora Institute gaat. Zolang je jonger bent als 26 jaar zit je daar ook op school. Als je een patiënt bent houdt dat in dat je een verslaving of probleem hebt. Dit kan echt van alles zijn, een aantal voorbeelden: Drugs verslaafd, alcohol verslaafd, shizofreen, ADHD etc. Gebruik je fantasie voor dit onderdeel. Problemen mogen dubbel gebruikt worden, dit omdat dit in de realiteit ook zo is en dat de patiënten met elkaar mee kunnen leven. Als patiënt heb je verder maar weinig verplichtingen buiten het feit dat je mee moet werken aan doktersconsultaten, of je wilt of niet. Als je weigert word je er bij wijze van spreken naar toe gesleept.

Dokter
Je kunt je aanmelden om een dokter te spelen op Sora Institute. Als je een dokter bent moet 23 jaar of ouder zijn, dit in verband met de studie die je afgelegd moet hebben. Op Sora Institute heb je meerdere soorten dokters namelijk: Huisartsen, Psychologen, Psychiaters, Fysiotherapeuten, Groeps-gesprekleiders. De forums die erbij staan zijn puur voor als je met je werk bezig bent, als je niet aan het werken bent mag je natuurlijk overal schrijven.

-Huisarts: Als je voor huisarts gaat is het jouw taak om voornamelijk bij 'Sick Bay' patiënten op te lappen. Je behandelt wonden, gaat gesprekjes aan en verwijst mensen door naar eventuele specialisten.

-Pyscholoog: Als psycholoog houd je je bezig met het innerlijk leven maar vooral het gedrag van de mens. Je probeert een patiënt te helpen door middel van een 1 op 1 consult met een patiënt. Door middel van kritische vragen probeer je er achter te komen wat er gebeurd is en wat er aan te doen valt. Een psycholoog is geen échte arts en mag dan ook geen medicijnen uitschrijven. Veel patiënten met gedragsproblemen komen bij jou terecht. Als het probleem volgens jou en je mede-psychologen niet opgelost kan worden zonder inname van medicatie kun je een patiënt doorverwijzen naar een psychiater.

-Psychiater:Een pyschiater is in tegenstelling tot een psycholoog wel een dokter en mag dus ook medicatie voorschrijven om het eventuele probleem te verhelpen. Een psychiater kan door middel van gesprekstherapieën, maar voornamelijk via medische behandelingen een gedragsstoornis verhelpen. Een psychiater mag een patiënt tegen zijn wil in vasthouden of laten opnemen. Bijvoorbeeld als de patiënt denkt aan zelfmoord pleging of aan automutilatie. Ook wanneer een patiënt anderen wilt vermoorden op peinigen kan er een gedwongen opname plaatsvinden. Hierbij wordt de patiënt gedwongen mee te werken en daarbij ook gedwongen zijn medicatie in te nemen. Als psychiater schrijf je het meeste op het forum: 'Sick Bay'. De patiënten die bij jou komen kunnen eventueel zijn doorvewezen door een huisarts of door een psycholoog.

-Fysiotherapeut:Als fysiotherapeut houd je je voornamelijk bezig met het bewegingsstelsel van een patiënt. Door middel van verschillende oefeningen en therapieën probeer je de beweeglijkheid te verbeteren en de pijn te verminderen. Patiënten die bij jou komen zijn vaak doorverwezen door een huisarts, de patiënt zoekt je dan vanzelf op het forum: 'Sick bay'. Waar je diegene zo goed mogelijk probeert te helpen.

-Groeps-gesprekleider:Als groeps-gesprekleider ben je de leider van een groepje mensen die met elkaar praten over hun probleem. Je probeert ze te helpen door het in de groep over bepaalde dingen te hebben, en luistert naar de reacties van de patiënten. De sessies zijn vertrouwelijk en tenzij het héél belangerijk is om te melden aan andere doktoren, mag je officieel niets kwijt tegen anderen. Als Groeps-gesprekleider mag je een sessie openen op het forum:'Sick Bay'.

Docent
Als docent heb je een eigen vak waar je les in geeft, aan de patiënten op Sora Institute. Een docent moet 23 jaar of ouder zijn, dit in verband met de studie die je afgelegd moet hebben. Als docent heb je een keuze aan wat voor leeftijdscategorie je wilt lesgeven. Namelijk: Basisonderwijs, Middelbaar onderwijs, Hoger onderwijs. Houd er wel rekening mee dat als je aan mensen van het hoger onderwijs les wilt geven, je ook ouder moet zijn. Het is namelijk onlogisch dat een leraar van 23 les aan het geven is aan iemand van 25. Als je een docent bent moet je minimaal 1 keer in de maand een berichtje maken waarbij je aan een klas lesgeeft. Geef in dit topic aan voor welke leeftijd(s)categorieën het bedoeld is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een 16 jarige iets leert wat voor een 21 jarige bedoeld is. De lesgeef topics maak je op het forum 'Class Rooms'. Als je als docent niet aan het werken bent mag je natuurlijk overal posten waar je wilt.

Omdat er niet oneindig veel dokters en docenten kunnen rondlopen moet je voor deze functie sollicteren. Dit kun je doen bij een van deze topics, afhankelijk van wat je graag wilt worden. Hier staat ook waar we nog naar op zoek zijn.

Dokter
Docent

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Roles
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Limited :: GENERAL :: RULES&INFORMATION-
Ga naar: