IndexPortalKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Colin Shea

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Colin
Gespreksleider
avatar

Aantal berichten : 23
Punten : 25
Leeftijd : 26
Woonplaats : My laptop

Character
Naam: Colin Shea
Leeftijd: 28
Aandoening: -

BerichtOnderwerp: Colin Shea   di jun 05, 2012 9:23 am
A L G E M E E N
Voornaam Colin
Achternaam Shea
Bijnaam -
Leeftijd 28
Geslacht Man
Geboortedatum 13 juni 1983
Geboorteplaats Boston, USA
Geaardheid Heteroseksueel

I N R I C H T I N G
Positie Patiënt/dokter/leraar
Reden verblijf Colin is groepsgesprek-leider op Sora Institute.
Duur verblijf Anderhalf jaar

O U T S I D E
Tattoo's Eén op zijn linker bovenarm (sterrenbeeld stier); twee op zijn rechter bovenarm: de kanji voor 'familie', en 'Loyalty' in tekst erboven. Tenslotte een over zijn rechterribben, met 'In loving memory, Mike, always with me.'
Piercings -
Lengte 1.84
Gewicht 75
Oogkleur Blauw
Haarkleur Donkerblond
Littekens Op zijn onderarmen zijn nog wel sporen van naalden te zien, al zie je ze alleen als je echt goed kijkt.

I N S I D E
Verleden Colin werd geboren als de enige zoon van een neurochirurg en een huisvrouw. Hij was op school een gemiddelde leerling, haalde eigenlijk alles wel, maar had nu ook weer geen geweldig hoge punten. Dit was de reden dat hij eigenlijk nooit goed met zijn vader overweg heeft gekund; door zijn werk wilde zijn vader dat zijn zoon in alles goed was, bij alles het hoogst mogelijk haalbare haalde. Colin kon niet tegen de druk die zijn vader hem oplegde, en hing dus vaak met zijn vader in de haren. Toen hij eenmaal in zijn echte tienerjaren kwam, deed hij er alles aan om zijn vader zoveel mogelijk dwars te zitten. Hij koos vakken die zo ver mogelijk verwijderd waren van een latere studie geneeskunde (ook een eis van zijn vader), deed zo mogelijk nog minder aan school dan hij al deed, ging vaak uit en was amper thuis. Het spreekt voor zich dat de spanning tussen hem en zijn vader alleen nog maar hoger opliep.

Na verloop van tijd werd het de nieuwe aanpak van zijn vader Colin gewoon te negeren. Colin vond het allemaal wel best, dan had hij rust. Desondanks bleef hij in zijn gewoontes volharden. Hij ging veel uit met zijn beste vriend, Mike. Ze waren sinds het begin van de middelbare school al onafscheidelijk geweest, en deelden alles samen. Toen Mike op zijn zeventiende in aanraking kwam met drugs, zag Colin het haast als gewoon dat hij met Mike meedeed. Enkele jaren leek er niets mis te zijn, en Colin hield zich voor dat hij kon stoppen wanneer hij wilde - natuurlijk was dit niet het geval, maar dat gaf hij niet aan zichzelf toe. Gedurende alle tijd dat hij aan de drugs zat, realiseerde hij zich niet hoe schadelijk alle spul was wat hij in zijn lijf pompte. Mike realiseerde het zich evenmin - nog minder dan Colin, zelfs. Colin was niet 24/7 bij Mike, omdat Mike werkte en Colin psychologie was gaan studeren (daar had zijn vader ook op aan te merken dat hij 'geen echte dokter' zou zijn als hij afgestudeerd was, maar dat legde Colin naast zich neer). Hierdoor had hij niet door hoe zwaar Mike aan de drugs zat, aangezien hij niet anders leek dan normaal wanneer Colin hem zag.

Het kwam dan ook als een schok dat hem op zijn 22e verteld werd dat Mike overleden was aan een overdosis. Natuurlijk werd Colin gevraagd voor een gesprek, en pas daar werd het hem duidelijk hoe veel drugs Mike gebruikt had. Dat versoberde hem compleet, en hij schreef zich in bij een afkickcentrum. Zijn rouwproces maakte zijn afkickproces nog eens zo zwaar, maar hij slaagde er uiteindelijk wel in clean te worden en zijn studie af te maken; hij slaagde met een jaar vertraging. Hij begon aan een specialisatie studie om als ziekenhuispsycholoog te kunnen gaan werken, maar deze maakte hij uiteindelijk niet af. In plaats daarvan begon hij te werken, en solliciteerde al vrijwel meteen op Sora Institute. Hij ging echter niet als psycholoog aan de slag, maar als leider van groepsgesprekken, vooral toegespitst op drugsgebruik. Hij wilde niet als psycholoog werken omdat hij voelde dat hij als groepsleider meer mensen kon bereiken, en hij wilde sinds Mike aan zoveel mogelijk mensen overbrengen hoe schadelijk drugs was en hoe het een leven kapot kon maken - als het al niet je eigen was, dan dat van mensen die om je gaven. Colin werkt nog steeds op Sora Institute, en heeft sinds zijn opname in het afkickcentrum niet meer met zijn vader gesproken.
Karakter Als je Colin zomaar ergens tegen zou komen, zou je niet raden dat hij bij Sora Institute werkt als gespreksleider; hij is vrij speels en lacht snel; ook is hij vrij touchy met mensen die hij aardig vindt. Op het eerste gezicht is hij heel impulsief, en lijkt hij iemand die nergens voor wil gaan en het liefste zonder al te veel moeite geld wil verdienen. Wanneer hij aan het werk is, lijkt hij een compleet andere persoon. Hij is gedreven en toegewijd; hij is geduldig met zijn patiënten, al wil hij wel echt tot hen doordringen. Desondanks is hij dramt hij niet door. Hij begrijpt dat hij nog zovaak een punt kan maken, maar dat zijn patiënten het zelf moeten begrijpen; daar kan hij hen niet mee helpen. Hij is eerlijk tegenover zijn groep, houdt niets van zichzelf achter. Hij staat eigenlijk 24/7 voor zijn patiënten klaar - zoals dat ook hoort, vindt hij.
Hobby's Gitaar spelen, muziek luisteren, rennen, fietsen
Houdt van Muziek, lente, frisse buitenlucht, drukte
Houdt niet van Drugs, zijn vader, winter, dealers, stilte
Turn ons Lef, zelfverzekerdheid, gedrevenheid, werklust, altruisme
Turn offs Arrogantie, argeloosheid, anti-sociaal, egoïsme
Trivia - Hij rekent zijn vader niet tot zijn familie
Trivia - Hij heeft een oudere zus, met wie hij nog vaker belt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Colin Shea
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Limited :: IN TOPIC :: CHARACTER :: ACCEPTED-
Ga naar: